Veel gestelde vragen

Alle antwoorden staan hier vermeld. Voor product-specifieke documenten ga je naar de desbetreffende productpagina.

Algemene vragen

Kunnen lampen van gips of keramiek worden geschilderd?
Ja, je kunt beide met een hoge kwaliteit emulsieverf schilderen.
 
Welke lampen kunnen worden gedimd?
Armaturen met een van de volgende fittingen: GU10, G9, E27 en E14 die geen TL of spaarlamp betreffen, kunnen worden gedimd met een standaard wanddimmer. Alleen sommige TL of spaarlampen (meestal met een E14 of E27 fitting) kunnen worden gedimd. Kijk daarvoor altijd eventjes wat de verpakking van de lichtbron zegt.
Over het algemeen zijn er geen problemen met het dimmen van laagvolt lampen, maar controleer altijd of de transformator die je gebruikt geschikt is. De transformator die wij leveren zijn geschikt voor gewone wanddimmers.
 
Is uw verlichting geschikt voor kustgebieden?
Blootstelling aan omgevingen met een hoog zoutgehalte, zoals bij de kust is niet aanbevolen.
 
Hoe zit het met zwembaden?
Slechts enkele van de producten zijn geschikt voor gebruik in een gechloreerde atmosfeer. Neem contact op met onze binnendienst voordat je een product in deze situaties toepast.
 
Welke apparaten kan ik aansluiten op een scheerapparaat-socket?
De stopcontacten in onze armaturen zijn allemaal gescheiden van het net door een veiligheidstransformator. Daardoor zijn ze alleen geschikt voor elektrische scheerapparaten en tandenborstels of oplaadbare versies van deze. Ze zijn niet geschikt voor hogere macht apparaten, zoals haardrogers.
 
Kunt u transformatoren en LED-drivers leveren?
Jazeker, wij leveren aparte transformatoren en LED-drivers.
 
Is het mogelijk om het trekkoord te verwijderen van uw verlichting?
Sommige klanten schakelen hun lampen liever met de wandschakelaar. Als dit het geval is, kun je het licht schakelen en dan trekschakelaar afknippen met een schaar.